SOUTĚŽ JINÉ VIZE

Kurátorská soutěž Jiné vize se soustředí na mapování audiovizuální tvorby v českém kontextu. Každý rok přizvaný kurátor či kurátorka vybere desítku děl, která reprezentují českou audiovizuální tvorbu za posledních 18 měsíců. Kurátorem pro pátý ročník je historik animace a umělec Pavel Ryška. PAF v rámci pátého ročníku soutěže připravuje katalog významných událostí souvisejících s vývojem audiovizuálního umění v ČR po roce 2000, mapovaní českého kontextu kurátorství a dramaturgie pohyblivého obrazu. Již tradičně bude součástí sekce také výstava aktuálního ročníku v prostoru Galerie Podkroví a v Galerii U Mloka budou uveřejněny výstavní materiály věnující se současnému českému audiovizuálnímu umění.



Tagy (Více tagů oddělte čárkou):
_thumb_jv

00:00 | ČTVRTEK 8.12.2011 | divadelní sál

20:00 | SOBOTA 10.12.2011 | filmový sál

projekce soutěžních videí

 

Tradiční projekce deseti vybraných českých soutěžních snímků, oscilujících na hraně filmového a výtvarného pojetí s prvky animace. Kurátorský dohled nad touto sekcí má letos na starost vizuální umělec a historik animace Pavel Ryška. Vítěz, vybraný mezinárodní porotou, bude vyhlášen na slavnostním zakončení.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Aktivity PAFu v roce 2019 podpořili: Ministerstvo kultury České republiky, Státní fond kinematografie, Statutární město Olomouc a Olomoucký kraj a Praha 7.

Více v sekci Partneři